13 младежи от БСП – Петрич поискаха оставката на общинския лидер Йорданка Атанасова

„Ако БСП иска да пребори паралелната държава, трябва първо да пребори паралелната партия“, настояват бунтарите

13 младежи от БСП – Петрич поискаха оставката на общинския лидер на партията Йорданка Атанасова. Писмените мотиви за искането, които предоставиха, са „заради безидейното, безотговорно и безхаберно управление на партията в общината. Под нейно ръководство БСП не е направила нито една инициатива“.

Зад искането за оставка на Атанасова застават Илия Вачев, Андон Велев, Николай Манчев, Андон Андонов, Павел Илиев, Данислав Мърваков, Румен Йотов, Костадин Георгиев, Стефан Харизанов, Николая Богойска, Георги Цветков, Ангел Гушев, Николай Таланов.

Според мотивите на бунтарите, от 10 години БСП – Петрич е в лапите на двама – трима, които са я направили от БСП не водеща социална партия, а „посмешище и инструмент за лични интереси и амбиции“.

Йорданка Атанасова да каже поне едно социално дело, което е направила за хората  като лидер на партията, искат 13-те бунтари. Те отправят питания и към бившия общински председател на БСП, сега общински съветник, Димитър Капитанов: „Каква беше сделката да остане на работа във ВИК? Не мисли ли, че с постоянните болнични дразни обществеността, и влияе негативно на БСП? Защо вече години наред от избори на избори БСП – Петрич отчита все по-слаби резултати, и защо в момента тази партия има само един общински съветник?“

Исканията на 13-те младежи към националното и областното партийни ръководства са: пълна ревизия – финансова, кадрова и организационна на ръководството на БСП – Петрич с години назад; при провеждане на общинските партийни конференции в Петрич да присъстват хора от националното ръководство, които да следят за редовността им, защото и „врабчетата в двора на Атанасова знаят как се провеждат партийните конференции в Петрич“; отстраняване на Димитър Капитанов от всички ръководни длъжности в партията.

„Призоваваме националното и областното ръководство да вземат драконовски мерки, защото, ако искат да преборят паралелната държава, първо трябва да преборят паралелната партия.

Ако не изпълнят нашите искания, ще бъдем принудени ние и много други истински членове да замразим членството си, докато Атанасова е председател на БСП – Петрич, и да се въздържим от подкрепата за всяка една листа за следващите местни или парламентарни избори“, е финалът на искането за оставката на общинската председателка Йорданка Атанасова.Струма 24