Наслука! Велко Чапкънов от Благоевград наниза 5 диви прасета, ловната дружинка на кмета Георги Икономов откри сезона с курбан в Банско

Велко Чапкънов от Благоевград

Иван Мутафчиев от Банско напълни торбата с пернати

Велко Чапкънов от Благоевград откри ловния сезон по възможно най-добрия начин – с отстрела на 5 диви прасета. Колегата му по пушка Иван Мутафчиев от Банско се върна от лов с пълна торба отстреляни пернати.

1 глиган падна и за ловците от Крибул.
Иван Мутафчиев от Банско

Много емоционално бе откриването на ловния сезон в курортния град, като в местната дружинка се подвизана самият кмет Георги Икономов. „Дългоочакваният момент дойде… Започваме с курбан за здраве и слука”, сподели градоначалникът. Десетки пожелаха наслука и късмет на дружинката.

Ловджиите в Банско, сред които е и кметът Георги Икономов.
Банскалии откриха сезона с освет и курбан.

За слуката си той се похвали в социалната мрежа. От 1 октомври бе разрешен груповият лов на дива свиня и на местен дребен дивеч, като ловците от Пиринско показаха на какво са способни. Освен тежките трапези, с които дадоха старт на сезона, авджиите се върнаха и с пълни ръце от ловните излети.

Полицейският шеф в Петрич Станислав Арабаджиев също бе забелязан от рано-рано да обикаля ловните полета в търсене на плячка.

Ловната длужинка на сатовчанското село Крибул също стартира с един повален глиган в актива си.