„Пирин” (Бл) спечели точка в Русе, Радуканов призна: Имаме финансови проблеми

„Дунав” и Пирин (Бл) не успяха да си отбележат гол в Русе

 

Отборите на „Дунав” (Русе) и Пирин (Благоевград) завършиха 0:0 в мач от 11-ия кръг на Първа лига. На вратата на русенци се завърна вратарят Станислав Антонов, който бе сменен на почивката при гостуването на ЦСКА-София, когато резултатът бе 0:0, но после неговият заместник Александър Конов допусна три попадения.

Милен Радуканов имаше далеч по-сериозни кадрови проблеми. Аут поради наказания бяха трима основни футболисти – Антон Костадинов, Димитър Благов и Аймен Суда.

Първата опасност в мача бе пред вратата на благоевградчани. Божидар Васев стреля по земя в 8-ата минута, топката рикошира в крак на бранител и излезе в корнер на сантиметри покрай лявата греда. В 33-ата минута „Дунав” пропусна отличен шанс да открие резултата. В 40-ата минута отново късметът не бе на страната на домакините, когато Будинов стреля с глава от 10 метра, Макенджиев успя да чукне топката, което се оказа достатъчно тя да се удари в напречната греда.

След почивката „Пирин” поизравни играта, но в 68-ата минута „Дунав” пропусна на два пъти да открие резултата. Тогава резервата Карагерен стреля от 5-6 метра с глава след центриране отдясно, но Макенджиев изби. Нападателят на русенци опита да се реваншира с добавка от два метра, но пак не успя да реализира.

В 74-ата минута Карагерен направи пореден опит да вкара, но шутът му от 11-12 метра попадна в ръцете на гостуващия страж.

Само 7 минути по-късно „Пирин” като по чудо не отбеляза. Рениа получи пас отдясно в наказателното поле на домакините и центрира прострелно, но защитник на русенци успя някак да не си вкара автогол, а да изчисти в корнер.

“Изключително съм доволен от точката. Видяхте, че имахме няколко юноши в състава. Казах на момчетата да излязат и да се сбият на терена, за да видим какво ще стане. Приехме играта в нашата половина и успяхме да създадем на контраатака три положения. „Дунав” имаше една голова ситуация. През останалото време само ритаха топката. Нашите играчи в защита играят добре с глава и се справихме. Дългосрочната цел пред тима се знае”, заяви след мача наставникът на „Пирин” Милен Радуканов .

„Трудно се работи в „Пирин”, тъй като ни напуснаха пет основни състезатели. Знаете какво беше положението при нас през лятото. Футболистите не искаха да идват. Вярно е, че има неизплатени премии и заплати. Сигурен съм, че ръководството ще направи всичко възможно момчетата да получат заработеното, защото всеки ден сме на терена и работим много. Ако продължаваме по същия начин, нещата ще се случат доста трудно”, добави той.