10 000 вярващи окупираха Ресиловското манастирче, Методи Мантарков долетя специално от Италия, малкия Матвий прие светото кръщение

Методи Мантарков дойде от Италия, а Дафи - от Германия, с тях е племенничката им Пламена.  

 

Над 10 000 миряни от цялата страна и чужбина се стекоха за храмовия празник на ресиловския манастир ”Покров Богородичен”.

Хорото поведе бобовдолката Елеонора Кръстева.
Голямото семейство Мантаркови от Овчарци седна на обща трапеза.

Специално от Италия се върна Методи Мантарков от Овчарци, а от Германия си дойде неговата роднина Дафи Мантаркова. Отец Кръстьо пък доведе десетки вярващи от петричкото Кавракирово. Семейството на бившия зам.-кмет на Сапарева баня Васил Маргин също бе на празника в компанията на бившата зам.-кметица Радка Георгиева. Бившият лесничей Георги Амбарков от Бистрица бе забелязан със семейството си, синът му Кирил Амбарков, който е хореограф на ансамбъл „Рила”, се черкува в храма.

Екс зам.-кметът на Сапарева баня Васил Маргин с дъщерите си и съпругата си хапнаха сладолед.
Известната фризьорка от Сапарева баня Даниела с дъщеричката си Рая
Младите баба и дядо Сашка и Валери Борисови

Бившият конструктор от ЗИО Валери Борисов със съпругата си Сашка дойдоха в Ресиловския манастир да се помолят на Божията майка за здравето на новородената си внучка Марая.

Отец Кръстьо поведе десетки вярващи на ресиловското манастирче с автобус от село Кавракирово
Скараджиите Кирил Велинов и Данчо

Щастливите дядо и баба черпеха на събора приятели и колеги за здравето на малката Марая. Известната фризьорка от курортния град Даниел Димитрова с дъщеричката си Рая също бе на празника. Гостите похапнаха курбан, а скараджиите Кирил Велинов и Данчо пекоха кюфтета и кебапчета.

Роднините на малкия Матвий

На празника бе кръстен и малкият Матвий с родители София и Мишен. Кръстница стана младата агрономка от село Блажиево Емилия Кочева.