Лилия Цветкова и Христиан Станимиров са №1 на традиционния турнир по тенис на корт за любители “Кюстендил оупън”

Най-добрите при жени и мъже на "Кюстендил оупън"

 

Участници от Македония, София, Благоевград и Дупница уважиха надпреварата и показаха майсторство

Лилия Цветкова и Христиан Станимиров са №1 в основните схеми при жените и мъжете, като надиграха на финала Надежда Иванова и Фреди Николов. Лилия е от София, студентка втори курс НСА, специалност тенис на корт. Христиан е на 24 години, роден в Дупница, но от пет години живее и учи мениджмънт в Португалия. Последните няколко лета се прибираше в България и тренираше в Кюстендил при Бойко Сотиров, като през 2012-а също спечели този турнир. Завършил е школата на Серхи Бругера в Испания.

Участници от България и Македония уважиха турнира.

Купата за най-млад участник получи Илиян Дойчинов от Кюстендил, който остана втори при децата до 12 години, където шампион стана Андреа Станкова.

Анна-Мария Мицова победи на финала в схемата при девойките до 16 г. Йоана Цонева. Константин Михайлов спечели при юношите, като втори е Александър Асенов. Всички те се тренират при Сотиров.

Македонецът Игор Петковски е №1 в така наречения “Утешителен турнир”- схема мъже, като надигра Кирил Стоичков.

Тандемът Теодор Спасов и Георги Величков спечели купа “Кюстендил” при двойките мъже. Втори останаха Христиан Станимиров и Мартин Сотиров.

Участници от Македония, от София, Благоевград, Дупница се включиха в традиционния турнир по тенис на корт за любители “Кюстендил оупън”, организиран от Тенис клуб “Кюстендил”, с треньор Бойко Сотиров.