Арт терапевтът Юлия Банкова дарява приходите от книгата си за инициативата „Към върха“, Виктория и Захари Недялкови от Самоков помагат на деца с двигателни затруднения да качват планината

Арт терапевтът Юлия Банкова ще представи книгата си „Откровения“, като в рамките на Дните на доброто тя ще проведе и арт занимания с деца и възрастни. Програмата ще завърши в Общинската библиотека на Самоков. Всички приходи от продажбата на книгата, картините и арт заниманията ще бъдат дарени за инициативата „Към върха“. НПО Сдружение „Към върха“ е с идеална цел – подпомагане качването на деца с двигателни проблеми в планината. Виктория и Захари Недялкови са доброволци в ПСС отряд Самоков, но за целта специално завършват курс за планински водачи. Тяхната дъщеря Крис е на 13 г. Родена е със спина бифида и хидроцефалия. Двамата приемат огромното предизвикателство, което животът им отправя, с цялото си сърце, като подкрепят и насърчават не само своето дете в ежедневните му лични победи, но и се опитват да подават ръка на семейства с подобна съдба. Организират в Самоков с огромен ентусиазъм лагер за деца с тази диагноза не само за да им подарят няколко щастливи дни, а и за да подпомогнат родителите като тях.

Книгата „Откровения“ е създадена точно за един месец, специално за благотворителната акция „Дни на доброто“. Съдържа картини с пръсти (акрил) и слова послания към фините нива на нашата същност.