Цветомир Павлов и Юрий Захариев от Quick Hands Project обраха наградите на първия фестивал „Нова българска магия”, черпят на зрелищно шоу със звездата на холандската магия – Фритз Алкемада

Цветомир Павлов и Юри Захариев с наградите

Спектакълът е пресъздаден от младите магове и премесен с пиперлив хумор, интерактивна магия и невероятни технически умения, съобщи мениджърът на групата Евгени Точев от Бобов дол

Шоуто ще се състои на 21 октомври, за всеки гост ще има персонален фокус, ще научите и интересен трик, казаха още от „Царете на магията”

Цветомир Павлов и Юрий Захариев от Quick Hands Project обраха наградите в категория close-up magic на първия национален фестивал „Нова българска магия”, съобщи мениджърът на групата Евгени Точев от Бобов дол. Почерпка за спечелените награди ще има на 21 октомври в столичният арт клуб „Студио 5“.

Евгени Точев

Товага звездата на холандската магия Фритз Алкемада ще стане част от модернистичното магическо шоу „Царете на магията отблизо“. Майсторът на съвременното илюзионно изкуство и професионален лектор пристига в България за втори път, с изцяло нова програма по покана на българското магично общество – Quick Hands project, уточни Евгени Точев. Спектакълът представлява иновативен прочит на илюзията, пресъздаден от младите магове и премесен с огромно количество хумор, интерактивна магия и невероятни технически умения. „Идеята ни е да покажем на публиката новото лице на това изкуство.

Quick Hands Project

В нашето шоу зрителят става част от магията! Освен това наблягаме на изтънчен, до пиперлив хумор, от който хората си тръгват със сълзи на очите“ – сподели и магьосникът Mr. Jim, който е и водещ на спектакъла. „В шоуто ще видите българските фокусници в най-забавната им светлина, както и илюзиониста Дани Белев, който стана популярен дори в индийската киноиндустрия. Младият българин беше ментор на кинозвездата на Индия Виджай и консултант по илюзиите на мегапродукцията „Мерсал“. Филмът събуди огромен интерес в световен мащаб, като за по-малко от месец трейлърът наброява 26 000 000 гледания в Youtube. Очакват ви още много изненади: персонален фокус за всеки гост на събитието, представени от нашите close up-артисти, както и възможността всеки да научи поне по един магичен трик, с който да впечатлява близките си. Местата са ограничени, затова предварителната резервация е почти задължителна”, каза още Евгени Точев.

„Царете на магията” завладяха и Пловдив за Деня на независимостта.  Участниците демонстрираха фокуси и илюзии с предмети и реквизити, познати на хората – карти, топчета, монети, въжета, като всичко се случваше на сантиметри от публиката. Изпълнителите се сменяха на няколко минути, а шоуто не спираше. “Акцентът е да се измести фокусът на Магичното изкуство от сцената и да се представи близо до хората, за да може всеки да се докосне персонално до Магията”, каза Росен Димитров – вицепрезидент на Quick Hands Project. Кулминацията на вечерта бе късният спектакъл “Царете на магията”, който обхвана повечето популярни жанрове на изкуството като “Манипулации”, “Фокуси”, “Сценични илюзии”, “Комична магия” и “Интерактивна магия” (с участие на публиката). Идеята на спектакъла бе да се “покаже” основно съвременен и интелигентен хумор, представен чрез изкуството на илюзията.
Сценичното шоу предизвика бурни аплодисменти от страна на публиката, която искрено се забавляваше на номерата на талантливите фокусници. Това бе едно невероятно представление, поднесено на пловдивчани и гости на града с много усмивки, финес и разбира се, с очарованието на Магията.
Преди 5 години Йордан Белев и Росен Димитров, по-известен като Мистър Джим, създават сдружение Quick Hands Project. Целта е да се развива българската магия и да достигне европейските и световни нива. Към момента екипът се състои от 27 фокусници от различни градове в България. Клубът е отворен и за нови членове с интерес към това изкуство. От своето създаване до сега артистите имат над 10 фестивала за сценична и улична магия из цялата страна.