С футболен турнир на малки врати в Долна баня събират пари за болната от церебрална парализа Виктория Василева, кметът Владимир Джамбазов подкрепи благотворителната кауза

Владимир Джамбазов
10-годишната Виктория Василева

Открит турнир по футбол на малки врати с благотворителна цел ще се проведе в Долба баня. Той се организира по инициатива на ОДМВР-София и спортен клуб „Мусала“ с изключителното съдействие на община Долна баня в лицето на кмета Владимир Джамбазов.

Целта на спортната изява, в която ще се включат отбори от различни структури на вътрешното ведомство, е подпомагане лечението на 10- годишната Виктория Василева, дъщеря на служител от отдел „Криминална полиция“ в областната дирекция. Събраните суми от таксите за участие на отборите ще бъдат преведени по дарителската сметка на момичето. Официалното откриване на турнира е предвидено за 9,30 часа на 19 октомври (четвъртък) на новия спортен комплекс в Долна баня. На 6-месечна възраст Виктория получава диагноза детска церебрална парализа, съпроводена с пареза на дясната ръка и киста в лявото полукълбо на мозъка. През 2014 г. тя е освидетелствана от ТЕЛК с 89% степен на увреждане с чужда помощ. В продължение на десет години детето се лекува в рехабилитационен център. В резултат на провежданата терапия за съжаление са възникнали множество странични ефекти и усложнения, налагащи допълнително и скъпоструващо лечение. Израелска болница е готова да предприеме лечението на Вики, но разходите са непосилни за семейството на нашия колега.

На името на Виктория е открита следната дарителска сметка: UNICREDIT BULBANK

IBAN: BG 62 UNCR 7000 1521 9922 95

BIC: UNCRBGSF

Виктория Цветанова Василева