30-годишен дупничанин забоде 5 куршума в жилищен блок при стрелба напосоки в София, очевидецът Делчо Рашков: Проби и прозорците на младо семейство с дете

 

По чудо при инцидента няма жертви, стрелецът купонясвал от сутринта в заведение в кв. „Лозенец”

 

Пияният мъж, който стреля напосоки в центъра на София посред бял ден, е от Дупница, съобщава bTV. За щастие инцидентът се размина без жертви, след като куршум мина на метри от младо семейство. Петима мъже седнали да пият от сутринта в заведение в столичния кв. „Лозенец”, тъй като на един от тях се родило дете. Малко след 15 ч. един от тях, 30-годишен от Дупница, извадил законно притежавания си пистолет и започнал да стреля безразборно. Пет куршума се забили в стената на близкия блок, а един счупил стъклото на апартамента на младо семейство. По същото време мъжът в семейството стоял в близост до прозореца и се разминал на косъм от куршумите. „Как може да се стреля в жилищен квартал през деня? Това е безумно. Ако куршумът беше малко по-надолу, директно в мъжа ми отива”, коментира съпругата му. Полицията е задържала стрелеца. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

“Не го познавам задържания. Аз съм убедена, че са от заведението. Има двама вътре пияни. От снощи се пие тук и е стрелял, но аз не съм го видяла. Имаме малко дете, което, слава Богу, не беше вкъщи, но това е ужасно. Тук има няколко частни ясли. Минават и деца, минава и всичко и тук всички се страхуват да подадат изобщо сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва като за частни партита. То не функционира като кафе”, разказа пред БНР жената, чието име не се споменава. За “буен купон” във въпросното заведение разказа и друг очевидец на стрелбата – Делчо Рашков, който е в офис наблизо. Той също заяви пред медиите, че два от куршумите са пробили прозорците на апартамента на младото семейство. “В момента виждам две дупки в стъклата им, не знам дали са били насочени нарочно или случайно, всичко останало е просто интерпретация”, коментира Рашков пред Дарик радио. Малко по-късно от МВР потвърдиха за случая, уточнявайки единствено, че “на място са установени група мъже, чиято съпричастност към стрелбата се изяснява”. От пресцентъра на вътрешното министерство обаче не съобщават нито кой е задържан, нито какви са предполагаемите причини за стрелбата.