Съдът остави в ареста сина на Златистия- Йордан, грозят го 5 години затвор

Софийският районен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на Йордан Златев Златков. Той е обвинен, че на 18 октомври по време на купон, е открил случайна стрелба в столичния квартал Лозенец като куршуми са попаднали в хола на младо семейство. По чудо няма пострадали. Златков се извини за постъпката си, а адвокатът му след заседанието излезе с нова версия, че той всъщност не е стрелял.

На влизане в съдебната зала, той беше лаконичен пред медиите. Майка му се опитваше да го спре да говори като се обръщаше към него по име, за мълчание настояваше и адвокатката му.

Йордан Златков, заподозрян за стрелба: Ще говоря пред съда, със сигурност искам да се извиня на семействата, че съм ги стресирал по този начин. Съжалявам.

Прокуратурата поиска най-строгата мярка, защото Златков може да се укрие или да извърши друго престъпление. Според обвинението има безпорни доказателства, включително думите на шестима свидетели, че именно той е стрелял на злополучния купон.

Адвокатът обясни, че всъщност Златев е бил пиян както и свидетелите.

Съдията реши, че действително няма основание да се смята, че Йордан Златков може да се укрие, но също така само бързата реакция и шанса са спасили живота на младия мъж в чийто хол е попаднал куршум. Освен това, Златков е домонстрирал самоусещане за безнаказаност и не е имал лични задръжки.

След делото, адвокатът на обвиняемият лансира нова версия за случилото се, според която Златков не е стрелял.

Десислава Методиева, адвокат: Нека приключи производството, защото много неща не са ясни и не са изяснени. Всички са били пияни, как дават адекватни показания според вас, благодаря ви.

Наложената мярка може да се обжалва в тридневен срок, ако това се случи следващото дело ще бъде на 26 октомври. Ако Златков бъде признат за виновен за стрелбата го грози до 5 години затвор.