Подписката в защита на 2 пъти късания за управител на общинската болница д-р Недин взриви дупничани, твърдят: Подчинените му се страхуват от съкращения 

Доц. д-р Недин

 

Хората питат: За да не развали партньорството си с Кирилов и Бонев ли, Недин не говори за формулатта, която може да спаси болницата – съкращения, медицински център и аптека

 

Подписка в стил „Ако не е Недин, слънцето няма да изгрее” стартираха медици от общинската болница в Дупница. Д-р Димитър Казаков си я окачи на стената във фейсбук като броня. „Застраховат се срещу 30% съкращения на раздухания персонал от над 300 души. Болните не са толкова, колкото е персоналът. Недин толерира частната практика на лекарите. Може ли 1 специалист да работи за „Пепси кола” и за „Кока кола”, пита общинският съветник д-р Матей Попниколов.

Д-р Димитър Казаков

Част от подписката гласи: „Работниците и служителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” ЕООД, във връзка с предприетата кампания от страна на едноличния собственик на капитала през последните месеци, относно определянето на управител на дружеството изразяваме подкрепата си към настоящия временно изпълняващ длъжността управител доц. д-р Димитър Георгиев Недин.

Докторите Кирилов и Бонев

За периода на управление на доц. д-р Димитър Недин, определен от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността управител на болницата, се случиха няколко важни факта: – С подкрепата на общината и усилията на ръководството бе отпуснат кредит, с който се удовлетворяват кредиторите по договори за доставки и услуги; – Повиши се нивото на компетентност на отделение по психиатрия; – През последните месеци благодарение на увеличения лимит и получените средства от НЗОК/РЗОК се позволява разплащане с доставчици на стоки и услуги, невключени в погасителния план; – Редовно персоналът получава трудовите си възнаграждения. Работещите в болницата считаме, че е неприемливо недопускането на кандидата доц. д-р Димитър Недин до двата конкурса за началник на отделението предвид горните изброени стабилизиращи действия, които направи за лечебното заведение”, пише в подписката.

Подписката разпали бурна дискусия сред дупничани, които звъняха с коментари в редакцията на в. „Вяра”.

„Д-р Казаков не казва колко души са се подписали, но това е дежурна подписка за всеки управител, подчинените му се страхуват да не ги посече със съкращения и тичат да се подмазват”, коментира дупничанинът Стоил Костов. Любомир Иванов също се включи в дискусията за подписката: „Съветниците са неприятелите, защото те искат 30-процентни съкращения или брой, равен на този в частната болница, където на щат са точно наполовина от тези в общинската. Освен това в частната си имат и аптека и медицински център, а в общинската завеждащите отделенията и зам.-управителите Крум Бонев и Кирил Кирилов, които също са съветници, си имат свой частен център и аптека”. Според Тодор Милев: „Формулата за финансова стабилизация се крепи на три компонента – съкращения, медицински център и аптека. Няма нито дума от Недин в тази посока, за да не развали партньорството си с двамата ключови играчи на терена на здравеопазването – Кирилов и Бонев”.