“Рилец” попиля “Мътивир” с 4:2 в здрав екшън на ст. “Искър” в Самоков

В истински екшън се превърна срещата между “Рилец” и “Мътивир” от 7-ия кръг на ОФГ София-изток. Тимът от Говедарци удари съперника с 4:2, а през първото полувреме играчи на двата отбора на два пъти се хванаха за гушите и се наложи полиция да укротява страстите.

По програма двубоят трябваше да се играе в Ихтиман, но заради изцепки на феновете на мътивирци в предишното им домакинство Зоналният съвет към БФС нареди дуелът да се проведе на ст. “Искър” в Самоков.

Големият герой за победителите бе бившият ас на “Рилски спортист” Никола Бойчев, който влезе в игра в 57-ата минута на мястото на Петър Вардаров и с два красиви гола реши изхода на дербито. С дубъл блесна и съотборникът на Бойчев Васил Драганов, реализирал попаденията си през първото полувреме.

Малко преди почивката пък стражът на “Мътивир” посегна на Красимир Вардаров от “Рилец” и се заформи масово меле на терена, а за всеобщо учудване главният рефер не показа нито един наказателен картон, въпреки че на терена влязоха униформени, а в суматохата футболисти на двата състава се блъскаха и ритаха в продължение на 2 минути.

С 4-тия си успех от началото на сезона тимът от Говедарци се доближи плътно до тройката, като с актив от 12 точки и мач по-малко е четвърти във временното класиране.

 

На снимката: Никола Бойчев