Кметът на Радомир Пл. Алексиев опъна килим от гниещи листа пред посланиците на Албания и Косово, излагаме се, вайкат се местните

Пламен Алексиев (вляво) с гостите и зам.-кмета Л. Диимтрова Снимка: Мироглед

 

 

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев опъна килим от гниещи есенни листа пред посланиците на Албания и Косово Киряко Курета и Шпенд Калаба. За да краси пейзажа, градоначалникът покани и зам.-кметицата Любка Димитрова.

На заден план счупените бордюри

„Уж пиар си правят, а показват мръсотията на Радомир. Поне да бяха ударили една метла, за да не се виждат непочистените улици. Защо пиарът не ги снима до кръста пред Стойовата къща, а не така, с шумата, клечките и калта?”, коментират радомирци.

На друга снимка от посрещането се виждат жизнерадостни радомирци, облечени в носии, да махат с цветя на висшите гости пред потрошения тротоар, олющените стени, кал и какво ли не в района на стария пазар. „Излагаме се пред чужденците”, вайкаха се местните. Кадрите са от празника на бозата, когато се състоя пазар и отвори врати сладкарница от 19. в.

„То с тая кал май още сме си в 19. в. Поне един ремонт на стария пазар можеше да се направи, едва ли ще струва повече от 2000 лв.”, срамуваха се жители на Радомир.