Депутатът Ивайло Константинов и кметът Методи Чимев правят дискусия за реализацията на младите в община Дупница с министър Вълчев

Методи Чимев и Ивайло Константинов

По инициатива на народния представител Ивайло Константинов и кмета на община Дупница инж. Методи Чимев ще се проведе регионална среща дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието, съобщиха от пресцентъра на кметството. Специално участие в дискусията ще вземе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Събитието ще премине под наслов „Възможности за реализация на младите хора в община Дупница”.

Дискусионният форум ще се проведе този петък, 3 ноември 2017 г., от 12:30 ч. в Заседателната зала на община Дупница. В срещата участие ще вземат директори на училища от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, проф. Лалко Дулевски – председател на ИСС, ученици, учители, представители на местния бизнес, НПО и експерти.

Целта на дискусионния форум е местната власт в диалог със завършващи ученици от средните училища в Дупница да представи визията за развитието на общината и на тази база да бъдат дискутирани нагласите за професионална реализация. “Имаме някои идеи, дори сме направили известни постъпки в определена посока и на тази среща с министъра се надяваме да имаме повече яснота. Освен това важно е да се чуе мнението на самите ученици, които са вътре в системата и най-добре могат да разкрият пропуските, да предложат свои виждания и изтъкнат недостатъци. Разбира се, ще обърнем внимание на възможностите за реализация след завършване на образованието си, в каквато посока работим, но повече информация ще има на самата среща”, коментира инж.Чимев.