Братът на бившия лесничей Георги Амбарков – Методи: Ходя пеша от Вуково до Бобошево за едни кебапчета, общината нехае, че в селския магазин от 3 г. няма ток

Георги Амбарков ( вдясно) на събора с голямата си сестра Теменужка и брат си Методи

Кумецът Илиян Стоичков от Кюстендил залепи 20 лв. на тъпанджията Божидар, Вене Козарчето се скъса от кючеци на събора

 

Вече 3 години вървя пеш от Вуково до Бобошево, за да си купувам месо и кебапчета, защото в селския магазин от 3 години няма ток, а общината нехае, оплака се по време на събора в бобошевското село братът на бившия лесничей Георги Амбарков – Методи.

Бизнесменът от Кюстендил Илиян сложи 20 лв. на тъпана.
Голям кючек друсна Вене Козарчето с красива мадама от село Вуково.

И без кмета Крум Маринов Вуково стана домакин на грандиозен събор, стотици дойдоха да празнуват от София, Кюстендил, Дупница, Бобошево и съседните села.

Зам. областният Райчо Цветин дойде на събора със семейството си.
На събора се веселиха синът Васко на Камелия Стамболийска, снахата Вики, внукът Георги и братът Борислав.
Леля Христинка Радкова с дъщеря си Камелия Стамболийска от Кюстендил

Оркестър „Крекмански” весели до късна доба зажаднелите за веселие вуковци.

Кръшни хора се извиха на събора на село Вуково.

Народни хора изпълниха площада на селото. Вене Козарчето друсна голям кючек с красива дама и съседа си Момчил. Най-много обаче изигра бившият горски Георги Амбарков. Той е от Вуково, но е бистришки зет. Амбарков е израснал в многодетно семейство с шест деца, трима братя и три сестри. Амбарков беше много развълнуван да влезе в любимото си училище ”Христо Ботев”, където е завършил 7-и клас.

Прабабата Велика се разходи със сина си Марин, снахата и правнучето си Кристиян на събора
Амбарков с оркестър „Крекмански”

Амбарков игра хоро до кумеца си Илиян Стоичков, който има фирма за обувки в Кюстендил. Илиян сложи 20 лв. на тъпана на свирджията Божидар и се хвана с кумеца си Амбарков на кръшно хоро.

Зам. областният управител Райчо Цветин със съпругата си Емилия също бяха на линия за събора на Вуково. Цветин се видя с много съученици, братовчеди и приятели от детските си години. На събора се веселиха още д-р Асен Соколов, дъщерята на леля Христинка Радкова, Камелия Стамболийска дойде от Кюстендил на празника с цялото си семейство. От Кюстендил си дойде и прабабата Велика, която разходи с бебешка количка правнука си Кристиян – внук на сина й Марин, бизнесмен в Дупница.