Апаши взривиха банкомат на ОББ с 60 000 лв. в центъра на Самоков, не смогнаха да отмъкнат парите

 

Взрив на банкомат на ОББ по първи петли стресна Самоков. Устройството се намира в самия център на града в сградата на Автогарата. Шумът е чут от дежурни екипи на РУ- Самоков, които са реагирали своевременно. По първоначална информация крадците не са успели да се доберат до касата с парите. Районът веднага е бил отцепен. В случая крадците са използвали бутилки със сгъстен газ. Външната част на банкомата е разрушена, но вътрешното тяло е запазено. По първоначална информация няма данни за пострадали хора, щетите са материални, а в банкомата е имало около 60 хил.лв.

Районът се наблюдава с камери, които крадците обаче предвидливо са разместили, за да останат извън кадър.

Образувано е досъдебно производство, огледът е приключил и са предприети всички нужни действия, процесуално-следствените действия по случая продължават.

В сградата се помещават частни офиси, в които не е имало хора, а част от съседите по блоковете не са разбрали за случващото се. Други пък споделят: “Чух силен взрив. Много силен. Аз помислих, че е бомба, защото времената са такива, неспокойни”, казаха съседи по блоковете. Те разказа, че полицията дошла бързо и е направила оглед. Цялата полиция в Самоков работи , извършителите се издирват и разследването по случая продължава.