“Холандците” от Самоков излязога от групата си в Шампионската лига по мини футбол

На снимката: "Холандците" вървят уверено към сладващата фаза на надпреварата.

 

Представителите на рилския град записаха победа и равен, което се оказа достатъчно за пробив в най-силния турнир

“Холандците” от Самоков постигнаха сериозен пробив в най-силния турнир по мини футбол в страната – Шампионската лига. В последния кръг от груповата фаза, състоял се в Благоевград, представителите на рилския град записаха победа и равен, което се оказа достатъчно да излязат от своята група и да продължат към елиминационната фаза на надпреварата.

“Лалетата” първо се справиха с “Пирин” (ГД) с 2:1, а след това завършиха 4:4 в небивала драма с местния състав “Ел класико”. Така “Холандците” събраха 8 т. и завършиха втори в подреждането. Първото място окупира именно “Ел класико” с 11 т., а от турнира отпадна отборът от Неврокоп.

Преди това – във втория кръг, състоял се в Гоце Делчев, Ивайло Захариев и компания паднаха с 4:5 от “Пирин” и завършиха 2:2 с “Ел класико”. В първия кръг пък, състоял се в Самоков, “оранжевите” сразиха с 12:3 пиринци и отстъпиха с 4:5 на “класиците”.

Тази седмица ще стане ясен и жребият за следващата фаза на спортната проява, като се очаква двубоите да се играят този месец предвид все още хубавото време. Според правилата на турнира един тим се състои от шестима играчи, а срещите се играят в две полувремена по 25 минути.