Нилана Колевска с приза за най-артистична гимнастичка на Първия детски турнир по художествена гимнастика за Купа „Гълъбово”

Гимнастичките на
Гимнастичките на "Велбъжд"

Кюстендилските грации спечелиха поредните си отличия, два турнира ги очакват през уикенда

Нилана Колевска от клуб “Велбъжд” грабна приза за най-артистична гимнастичка на Първия детски турнир по художествена гимнастика за Купа „Гълъбово”. В него участваха 330 състезателки от 27 клуба, родени от 2011-2003 година, а състезателките на треньорката Валя Машова отново впечатлиха и спечелиха поредните си отличия.

Нилана Колевска спечели сребърен медал в многобоя при родените 2007 година – А категория. Тя се класира на първо място на въже и трето на без уред.

Ралица Стоилова участва в Б категория при родените 2007 г., където се нареди втора в многобоя. Тя бе най-добра на без уред, а на въже остана втора. Рая Александрова се окичи с бронзов медал на без уред при родените 2008 г. – А категория, остана на 4-то място в многобоя и на въже.

Михаела Александрова е първа на въже, пета на без уред и пета в многобоя при родените 2006 г., Б категория. Ралица Павлова е със сребро на топка и 7-о място на бухалки при родените 2004 г. – Б категория. Десислава Георгиева се класира на първо място на обръч при родените 2004 г. – С категория.

Гимнастички на “Велбъжд” ще участват в края на седмицата в два турнира – “Купа Сливница” и Международен фестивал “Дунавска перла”.