Ужас! Газова бутилка взриви къщата на безработния Виктор Коляндов в Сапарева баня, майката Иванка и сестра му Елка с опасност за живота   

Елка е вдовица, с един син – тя и майка й са транспортирани с тежки изгаряния в „Пирогов”

 

Газова бутилка избухна в къщата на Виктор Коляндов в кв. „Гюргево“ на Сапарева баня, като две жени са с опасност за живота. По данни на полицията пострадали са 5-има души. Виктор Коляндов е на 58 години, по професия е строителен работник, но в момента е безработен. Съседи чули взрива около 16 часа. Виктор не е женен, той живее с възрастната си майка Иванка, която е една от пострадалите. Жената е била болна от дълго време. В момента на взрива в дома е била и сестра му Елка, която е вдовица. Тя има един син, работила е в банята преди години. По разказа на съседи Елка има къща в Сапарева баня. В момента на взрива в къщата е била и Цветанка Г. и още една жена  „Семейството не е заможно, живеят скромно”, казаха съседи. Хората са потресени от трагедията, с ужас коментираха, че къщата е доста пострадала, но се молят на Бог да пощади живота на пострадалите. Изпочупени са прозорците, мазилката е паднала, съседна къща също е с нанесени щети.

2 линейки на Спешен център-Дупница и една на Спешен център-Сапарева баня веднага са пристигнали на мястото на инцидента. Пред къщата се отзова и противопожарен автомобил. По първоначални данни са пострадали трима, които са транспортирани в болница. Според полицията става въпрос за петима души, които са ранени при взрива на газовата бутилка.
Очевидец разказа, че Иванка е една от най-тежко пострадалите, съседи се опитали да я извадят, но заради изгарянията плътта й буквално се разпадала. Дъщеря й Елка също е в тежко състояние. За живота им се борят в „Пирогов”. Виктор е с по-леки наранявания.

Две жени са с опасност за живота след взрива и са транспортирани в “Пирогов”. Те са приети с широкоплощни дълбоки изгаряния и изгаряния на горни дихателни пътища и ще бъдат настанени в реанимация, съобщи говорителят на болничното заведение Мария Пойразова.
Другите трима пострадали са настанени в болница в Дупница.