Хаджисотиров доволен след погрома над “Ямбол”: Подчинихме всичко на отборната игра

 

 

Наставникът на баскетболния “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров логично бе щастлив от представянето на подопечните си в сблъсъка с “Ямбол”. Самоковци биха съперника със 101:75 и запазиха лидерството си в НБЛ и след изиграването на мачовете от 6-ия кръг, а след дни гостуват на “Левски” в поредното дерби от елитната дивизия.

“Доволен съм! Започваме да навлизаме в игрови ритъм, а и състезателите вече се напасват един към друг, което е радващо. През първото полувреме си мисля, че можехме да се справим по-добре в защита, но поправихме това след почивката. Голяма роля изигра и отсъствието на Ники Върбанов в състава на гостите, който си е фактор в подкошието. Но дори и той да беше на паркета, смятам и се опитвам да убедя играчите, че силата ни е в отборната игра и отборната работа. Именно това ни помага да постигаме победи, както тази срещу “Ямбол”, щастлив бе след категоричния успех Хаджисотиров.

Младият специалист изведе тима си за отрицателно време до първото място в Националната баскетболна лига, а в Балканската лига подопечните му са безупречни – 3 победи в първите си три срещи.

В дуела със “сините” Людмил Хаджисотиров може да пусне в игра завърналия се в отбора американец Еван Раванел. Тежкото крило обаче има още да наваксва с физическата си подготовка и затова в последния момент ще се реши дали да попадне в групата.

 

На снимката: Людмил Хаджисотиров води отбора си към нови висини.