“Академик” (Сф) отнесе дубъла на “Рилецо”, младоци с официален дебют за гостите

 

 

Вторият тим на “Рилски спортист” се закотви здраво на дъното в Западната “А” група. Самоковци паднаха лошо с 54:96 при визитата си на “Академик” (Сф), като регистрираха четвъртата си загуба в 5 кръга от началото на шампионата.

Възпитаниците на Борислав Трифонов направиха каквото можаха, но нямаше как да се противопоставят на далеч по-опитния си съперник. Положителен акцент за гостите бе дебютът в мъжкия баскетбол на юношеския национал Васил Попов и на завърналия се в родния си клуб Даниел Петров, дошъл от столичния “Спортни таланти”. Двамата дори успяха да вкарат по един кош за радост на треньорския щаб.

Капитанът Мирослав Васов отново бе познатият лидер на своя отбор. Васов блесна с 20 точки, 7 борби, 5 асистенции и 5 отнети топки, демонстрирайки за пореден път големия си талант. Съотборниците му Николай Гелов и Кристиян Колев пък добавиха по 8 пункта.

Домакините бяха пълни господари в подкошието, грабвайки внушителните 45 борби (срещу 24 на противника). Наред с това “червените” постигнаха забележителните 86 % успеваемост от линията за наказателни удари (24/28), а и надиплиха цели 21 завършващи подавания в хода на срещата.

Следващият съперник на “Рилски спортист-2” е непобеденият до момента състав на “БУБА баскетбол”. Дуелът е следващата сряда (22 ноември) в “Арена Самоков”.

 

На снимката: Васил Попов се докосна за първи път до мъжкия баскетбол