Сапаревобанецът Виктор Коляндов от болничното легло в дупнишката хирургия: Моля се Бог да спаси живота на майка ми Иванка, чувствам се виновен за случилото се с газовата бутилка

Чувствам се виновен за трагедията, благодаря ви, хора, че не ни изоставихте в най-голямата беда, заяви от болничното легло в хирургично отделение на общинската болница в Дупница Виктор Коляндов, в чийто дом избухна газова бутилка. При взрива пострадаха 5-има души. Сестра му Елка, която бе оперирана в „Пирогов”, за първи път вчера се обади на Виктор. Тя му разказа, че операции са петърпели майка им Иванка и тетка им Цветанка. „Благодаря на екипа от „Пирогов”, който се бори за живота на майка ми Иванка, сестра ми Елка и тетка ми Цветанка. Благодаря за грижите на специалистите от хирургично отделение и на доц. Недин, които ми върнаха силите и вярата да живея”, сподели Виктор. Той се моли на Богородица да спаси майка му Иванка. Сподели, че чувства вина за трагедията с газовата бутилка. Безработният строител ще бъде изписан в петък от хирургичното отделение и ще се възстановява у дома.

От „Пирогов” потвърдиха, че Елка и Цветанка се подобряват. „Ще почнат да ги захранват. Памперси, еднократни бебешки пелени и сокове, е следващото, което трябва да се осигурява за пациентките. Близките и хора, които искат да помогнат, вече могат да ги посетят. Желаещите да помогнат могат да се свържат с щаба за помощ за Иванка, Елка и Цветанка на тел. 0988823281.