Погребение отложи делото за убийството на Отвертката в Кюстендил, на 29 ноември показания дават Карастоянови

 

Николай Радев-Отвертката

Отложиха отново делото за убийството на дупнишкия гард на Братя Галеви Николай Радев-Отвертката в Окръжен съд-Кюстендил. Причината – починал член на семейството на едно от вещите лица, което го възпрепятства да се яви на заседанието. Не се явиха и трима свидетели, двама от тях са в чужбина, а един предстои да бъде доведен в съда на следващо заседание по делото.

Марин и Димитър Марковски – адвокатите на подсъдимите Владимир, Николай и Иван Карастоянови – присъстваха в залата, на делото се явиха и назначените от Адвокатска колегия – Кюстендил резервни защитници Вася Пешева, Камен Пешев и Антоанета Винарова, пише „Дарик”. Те ще трябва да бъдат на всички заседания до края на съдебния процес и при отсъствие на някои от титулярите да го заместват, за да не се отлага по такъв повод повече делото.
Съдът под председателството на съдия Мирослав Начев насрочи заседания на 29 ноември и 14 декември. Очакванията са на първата дата да бъдат изслушани обясненията на подсъдимите Карастоянови, а на втората да се приеме съдебномедицинската експертиза, една от най-важните по делото за убийството на Николай Радев.