72- годишна самоковска предаде на телефонни измамници 2500 лв. и 40 грама злато, за да ги пазят

  

2500 лв. и 40 гр злато повери на ало измамници 72- годишна жена от Самоков.

Телефонните измамници позвънили на жената към 10,30 часа на домашния й телефон. Непознат мъж, представил се за следовател, заявил, че е набелязана от телефонни измамници. За да я „предпази“, мнимият следовател посъветвал пенсионерката да предаде всичките си налични спестявания и ценни накити. Потърпевшата изпълнила дадените й указания и поставила в плик сумата от 2500 лева и около 40 грама златни накити и го закачила на външната врата на имота си.

ОДМВР- София за пореден път горещо апелира към гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления!

„Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!”, съветват от полицията.