Филм предрече ужасяващ апокалипсис за Земята

С този филм учени от НАСА отправят шокиращo предупреждение към човечеството

 

НАСА публикува удивителен анимационен филм, комбиниран със снимки от Космоса, който показва какви са последствията от измененията на климата през последните 20 години.

За създаване на визуализация от спътниковите снимки са били необходими повече от три месеца. “Кадрите са уникални, все едно Земята диша. Докато го гледах ми се струваше, че се пренасям в Космоса и, оказвайки се там, мога да пренавия времето, наблюдавайки всички изменения на планетата”, разказва един от създателите – океанографът от НАСА Джеръми Вердел.

Във филма може да се види как се е променял размерът на ледниците и на снежната покривка. За глобалното затопляне свидетелстват и кадри, на които Арктика е все по-зелена.

Във визуализацията е отразено и състоянието на океаните, а също така и животът в тях – в последните години там са се появили много биологически пусти участъци – места, където почти не са останали живи същества.

Създателите на проекта се надяват, че такава визуализация ще накара хората да се замислят за важността от решаване на екологичните проблеми.