Предприемачи ГЕРБ – Перник участваха в икономически форум, Атанас Захариев: Правителството осъзна, че развитието на малкия и средния бизнес е важно за стабилността в държавата

„Форуми като този са изключително ценни, защото ни дават възможност да обменим опит и добри практики”, сподели общинският съветник от Перник Атанас Захариев.

 

Представители на областната структура на Предприемачи ГЕРБ – Перник взеха участие в Националния форум на организацията на тема „Стабилна политика за развита икономика“. Събитието се организира съвместно от ПГЕРБ, сдружение „Граждани за европейско развитие на България и фондация „Ханс Зайдел“.

„Форуми като този са изключително ценни, защото ни дават възможност да обменим опит и добри практики за развитието на предприемачеството, както и да обсъдим политиката, която води правителството за развитие на българската икономика“, сподели общинският съветник и член на структурата на ГЕРБ в Перник Атанас Захариев. Той отбеляза още, че е щастлив от факта, че правителството осъзнава факта, че развитието на малкия и средния бизнес е от съществено значение за стабилността в държавата, защото той е движещата сила в развитието на икономиката.
Сред гост-лекторите на конференцията бяха вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси и народен представител от ГЕРБ – Пловдив, Менда Стоянова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов изнесе лекция на тема “Обществено-политическата ситуация в страната”.
Своите презентации пред присъстващите представиха още министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.