Вълк с джипиес нашийник падна убит в дупнишкото село Крайници. Ликвидираният хищник е огромно чудовище, тежащо около 50-60 кг. Отстреляният вълк е попадение на ловците от дружинката на д-р Крум Бонев. Снимката на убитото с един изстрел животно предизвика невиждан фурор в ловните среди. Животното е с нашийник за трайна маркировка и не е ясно как се е появило в Дупнишко. Авджии от цяла България избухнаха: „Браво, колега, овации, отличен изстрел”.

В ловни форуми се появи информация, че преди няколко месеца до българо-турската граница са били разселени 46 вълка. Хищниците били с ушни марки и GPS предаватели и били пуснати с изледователски цели, както и заради невъзможността на турските ловци да се справят със свръхпопулацията на дивите свине. Част от вълците преминаха на българска територия, така че е възможно уцеленият от дружинката в Крайници да е от тях, коментираха ловци. С подобни нашийници различни организации следят миграцията и навиците на животните. „Когато такъв хищник се убие, е нужно ловците да се свържат с организацията и да върнат нашийника”, коментираха ловци.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Каква свръх популация на диви свине , ще пускат вълци ?! Що не им пуснат нашите бракониери , пардон -ловци и едно прасе няма да остане !

Comments are closed.