Пребитият в затвора перничанин Станислав Ангелов-Сиси се размина с болницата, един от биячите му е Върбан Борисов-Боксьора

Станислав Ангелов-Сиси

Осъденият на 30 години затвор сериен убиец Станислав Ангелов-Сиси от Перник, който има в досието си четири ужасяващи екзекуции и лежи в Централния софийски затвор, е бил пребит жестоко. 35-годишният перничанин е нападнат от трима, сред които двама роми. По непотвърдена информация от затвора нападателят му е ММА боец, свързан с шумен обир в столицата, който излежава 18-годишна присъда. С подобен профил е Върбан Борисов-Боксьора, който е замесен в обира на заложна къща в Сухата река преди години.

Сиси получи 30-годишна присъда за убийствата на наркобоса Николай Христов-Хайо, Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов-Багера. Станислав Ангелов е бил част от пернишката група, ръководена от Райко Василев-Кръвта, Румен Стефанов-Алф, а по-късно наследена от бащата на Райко – Васил Станков-Бай Васо или Дъртия, и дясната му ръка Милчо Петров-Чироса.

От Министерството на правосъдието са потвърдили, че такъв инцидент има! „В отговор на вашето запитване ви информираме, че действително на територията на затвора в София е възникнала физическа саморазправа между посочения от вас лишен от свобода Станислав Ангелов и други две лица. Предприети са незабавни мерки за овладяване на инцидента. Назначена е и проверка. На лишения от свобода Ангелов е оказана медицинска помощ, но не е настаняван в болница“, са съобщили от правосъдното министерство.