Кметът Георги Икономов: Малката Мартина се нуждае от още средства за лечение, близките й стартираха DMS номер за набиране на средства

 

Малката Мартина от Банско, която продължава да се бори за своя живот, продължава да се нуждае от помощ, обяви в социалната мрежа кметът Георги Икономов.

„Близките й стартираха DMS номер за набиране на средства за нейното скъпоструващо лечение. Всеки, който желае да подкрепи младото семейство в трудния за тях момент, може да изпрати смс с текст DMS MARTINA на номер 17777. Благодаря!”, заяви градоначалникът. Припомняме, момиченцето глътнало хапче, което вместо в хранопровода попаднало в трахеята. Детето се задушило, припаднало и изпаднало в кома, закарано е в „Пирогов”, където около месец лекарите не успели да го извадят от комата. След това детето е изписано от столичната клиника с диагноза хидроцефалия и родителите му спешно заминали за Турция, откъдето получили надежда. Банскалии начело с кмета Георги Икономов се обединиха за каузата да съберат средства за лечението на Мартина.