Яне Янев захапа безмилостно ГЕРБ: Схемаджиите в ОбС-Сандански искат да изберат за лице на местния парламент задник

Групата на Яне Янев

 

„Схемаджиите в Общински съвет-Сандански искат да изберат за лице на местния парламент задник”, това обявиха в официална декларация членовете на РЗС с лидер съветникът Яне Янев.

Както „Вяра” предрече, след оставката на доскорошния председател на Общинския съвет в южния град Георги Синански в ОбС-Сандански се задава люта битка между ГЕРБ и РЗС.

С декларацията Яне Янев стартира схватката с ред удари под кръста срещу опонента си, на които не е спестил обидните квалификации.

„Оставката на Синански е поредно доказателство, че управлението на община Сандански е безлично и безпомощно. За повече от две години председателя на Общинския съвет не взе публично отношение по нито един обществено значим проблем на Сандански, не се изказа нито веднъж по нито един важен за жителите на общината въпрос, не дръзна поне веднъж да направи забележка на кмета или неговите чиновници пред съвета. Мълчеше и по неволя четеше или по-скоро мрънкаше по текстове, за които единственото нещо което знаеше е, че трябва да бъдат прокарани на всяка цена. Наистина Синански беше срам за Сандански. Срам, който сега схемаджиите в Общинския съвет искат да превърнат в позор, като изберат за лице на местния парламент – задник, независимо дали е известен само с това, че го наричат плейбой или бивша софийска мутра. Абсурдно е след оставката на Синански да има нов председател от същата клика, която използва абревиатурата на управляващата партия за далавери, от които ГЕРБ скоро предстои да се разграничи от формулата София през гара Плоски до Кулата гейт?!?

РЗС както до сега така и за напред няма да участва в каквито и да е схеми по модела Тотев – Котев защото считаме, че това е вреден за гражданите и общината стил на управление. Ще имаме наш кандидат за председател на Общинския съвет и ще водим политическа битка до край, за да победим в името на нашите съграждани, които очакват далеч по-добро бъдеще за Сандански.”,  пише в изпратената от РЗС декларацията, която секретарите на партията не са си направили труда да изчистят от правописните грешки. Явно и общинските съветници не са ги забелязали.

Факт е, че от ГЕРБ все още не са посочили името на човека, който ще издигнат за наследник на Синански. Това обаче явно не е попречило на Янев и групата му да знаят, че това е плейбой и бивша софийска мутра.

В общественото пространство от седмица се коментира, че новият председател се казва Георги Георгиев- собственик на винарна в санданското село Плоски. Най- вероятно за поста ще се пробва и самият Яне Янев.

Съотношението на гласовете в ОбС – Сандански изглежда така – ГЕРБ и РЗС са с изравнени сили с по шестима съветници. Това означава, че изборът на новия председател е изцяло в ръцете на опозицията и е въпрос на договорки.