Самоковските грации грабнаха 15 медала от турнира “Бъдещи звезди на аеробиката”

Каролина Симитчиева (вляво) изпъкна с първо място и златен медал в клас Б

 

 

Безпрецедентно! Всички 15 самоковски грации, които взеха участие в националната надпревара “Бъдещи звезди на аеробиката” в столицата, се завърнаха с отличия!

Турнирът се проведе в три направления – за състезатели на 5-6 г., 7-8 г. и клас “Б” при 9-10-годишните. Златни медалистки при най-малките станаха Ивана Иванова, Карина Янкова, Рая Паунова и Цветелина Богоева, които изиграха съчетанието си в квартет. Шампионка в индивидуалната надпревара при 7-8-годишните стана Виктория Крушарска. Тя стигна и до два бронза – в тройка с Красимира Ал Хусани и Радостина Генова, както и в петица с още две самоковски грации – Виктория Вучкова и Марина Димитрова. Златни медалистки в клас Б станаха състезателките в малката формация на “Самоков” Каролина Симитчиева и Николета Богоева.

“Всички деца бяха на ниво, подобриха представянето си от последния турнир в Асеновград и си заслужиха отличията. Сериозен напредък в съчетанията си има Виктория Крушарска, която за първи път в категорията на момичетата до 8 г. изкара оценка над 17 точки”, щастлива бе след спортната проява наставничката на победителките Дияна Аврамова.

Като нейна помощничка в София се изяви състезателката в категория 15-17 г. Весела Вукова. На съдийските столове пък седнаха спортистките при жените Анита Гаврилова и Надя Паунова (за последната това бе и дебютно подобно изпитание).

Последната проява за годината е “Фестивалът на гимнастиката”. Арена на голямото спортно събитие на 16 декември ще е Националната спортна академия “Васил Левски”. В състезанието ще се пуснат всички малки състезатели на клуб “Самоков”, които ще опитат да се преборят за отборната купа.