Риалити героят Марчо Марков от групата на пернишките рекетьори задържан под стража

Марчо Марков

 

Само един от организираната престъпна група – Кирил Петков, остава под домашен арест

 

Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката за неотклонение на сървайвъра Марчо Марков, който бе задържан с останалите членове на бандата за рекет, вилняла в Перник и Радомир, с най-тежката – постоянен арест.

На 21 ноември т.г. Марков бе обвинен от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за изнудване, която освен на територията на двата града е действала и в Кюстендил. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 23 ноември първоинстанционният съд наложи на Марков „домашен арест”, аргументирайки се с чистото му съдебно минало и по-слабо участие в групата. Със същите аргументи домашен арест бе наложен и на Кирил Петков, а останалите участници в групата – тримата перничани Марио, Любомир и Павел, бяха задържани.

До постоянния арест на сървайвъра се стигна след протест на Специализираната прокуратура. При обжалването от Апелативната прокуратура заявиха, че поддържат искането за постоянен арест, тъй като Марков не само е участвал в наказателната бригада на групата, но е бил близък и до нейния ръководител. Смята се, че е налице реална опасност да въздейства върху свидетели, както и факта, че срещу него има три висящи наказателни дела.

Апелатвиният съд отхвърли молбите за промяна в мярката за неотклонение на тримата перничани, задържани от първата инстанция. Засега под домашен арест остава само Кирил Петков.