Синът на бившия лесничей и общински съветник от ГЕРБ в Сапарева баня Любен Кръстев – Стефан Стоянов, оглавява Ротари клуб – Дупница, през 2019-2020 г.

Йонко Гергов и Стефан Стоянов (вляво)

В директорския борд са бизнесмените Емил Кастрев и Николай Златарски, поемат ръководството след шефа на „ВИП Секюрити” Борис Христов

Емил Кастрев

Бизнесменът Стефан Стоянов щe бъде начело на Ротари клуб-Дупница, за периода 2019-2020 г., съобщи настоящият президент на ротарианците в града Йонко Гергов.  Стоянов е избран за президент на клуба на събрание на 7 декември и съгласно устава на Ротари интернешънъл  поема ръководството на 1 юли 2019 г. (както е известно ротарианската година е от 1 юли до 30 юни на следващата година).

Избран е и Бордът на директорите на Ротари за споменатото време. Новите лица в управляващия орган на клуба са Емил Кастрев – икономист по образование, председател на Младежкия консултативен съвет в екипа на екскмета Атанас Янев, който сега се занимава с ресторантьорство, и Николай Златарски – собственик на магазини „Адела”. Кастрев ще бъде секретар, а Златарски – касиер.

Както писахме, преди дни Стефан Стоянов бе удостоен с приза „Ротарианец на годината”. Стоянов е 40 – годишен, собственик на къща за гости, механа и ресторант „Горхим” и вила „Владичина поляна”, намиращи се в района на Рилския манастир. Няколко години е живял и работил в Италия. Син е на Любен Кръстев –  бивш лесничейски служител и общински съветник от ГЕРБ в Сапарева баня, който сега е управител на търговското дружество „Нов проект”, учредено преди няколко месеца между общината в курорта и южнокорейския земеделски производител Биюнг Чой за производство и продажба на женшен и арония.

Стоянов поема ръководството на Ротари след Борис Христов регионален директор на „ВИП Секюрити” -Дупница, който е избран миналата година и застъпва на 1 юли 2018 г.

Любен Кръстев (вдясно)