36-има души, начело с директора Св. Антова, излязоха с подписка в подкрепа на педагога Иван Костов от Второ ОУ в Кюстендил

Иван Костов

 

36-има души от колектива на Второ основно училище „Даскал Димитри” в Кюстендил начело с директора Светла Антова се подписаха в подкрепа на педагога Иван Костов. Подписката с отворено писмо към нея бе изпратена и в редакцията на в. „Вяра”.

Светла Антова

Персоналът на училището излезе в защита на Иван Костов, за когото в публичното пространство се появиха информации, че е докосвал ученичка от 7-и клас.

Подписката

„Иван Костов е човек с обществено доверие и доказан професионализъм, който винаги е работил за издигане престижа на училището и свързаните с образованието институции. Доказателство за това са спечелените призови места от общински и областни спортни състезания. При изпълнение на служебните си задължения колегата Иван Костов винаги се е отнасял отговорно и коректно към всеки ученик, учител и родител. Екипът на училището се противопоставя на обвиненията към него и заявяваме твърда позиция в защита на Инан Костов”, пише в отвореното писмо.