Сашка Васева

 

Радвам се, че най-отрицателната ми черта е моят апетит. Щом ти се хапва, значи си в добро здраве, заяви Дупнишката Мадона

 

 

Певицата Сашка Васева преобърна представите за себе си след участието във „ВИП брадър“. Дупнишката Мадона, както я наричат, е готова да се върне обратно на музикалния небосклон и използва трибуната на риалити формата за начало на това нейно желание. Ето какво сподели изпълнителката на „Левовете в марки“ пред „Шоу”:

– Саше, видя ли с какъв положителен имидж излезе от „ВИП брадър“? Напразно се кахъреше, че хората ще те намразят…

– Последният ден от престоя ми в къщата беше много тежък и накрая не ми издържаха нервите и се разплаках. Това се случи след мисията, в която разговаряхме с фенове по телефона. Няколко човека ми казаха, че много ям. Оказа се обаче, че това не е основната линия, по която съм се развивала. На всяка крачка хората ми казват, че ме обичат. Установих, че много жени ме подкрепят. Преди беше различно – цялата аудитория преди беше от мъже. Те виждаха в мен нещо, което не съм, а не певицата. Докато сега жени ми казват, че коренно са си променили мнението към мен. Аз бях себе си, но хората не ме познаваха и не знаеха, че съм добър човек.

– Винаги ли си била такава душица, или през годините се прекърши?

– Имаше години, в които исках славата на всяка цена и съм си позволявала да говоря нелепи неща. Било е заради славата, а не защото аз съм такава. Животът ме пречупи, направи ме по-смирена и по-кротка. Загубих брат си, който почина за 15 дни в ИСУЛ на 36 години. Тогава разбрах, че животът не е само смях и купони. Преди една година пък загубих майка ми и това ме направи много по-смирена. Разбрах, че има неща, срещу които не можеш да скачаш, безсилен си. Някога си мислех, че съм войн на светлината. И водех битки. Ходех в парламента, пресрещнах във фоайето Симеон Сакскобургготски и към днешна дата искам да му се извиня. Тогава имах едно интервю при Албена Вулева и се изказах непочтително към него. В крайна сметка той ни е цар от Господ и трябва българският народ да го уважава. И след като споменах Албена Вулева, искам да кажа, че тя е силно духовен човек. Преди да вляза във „ВИП брадър“, ми направи едни гривни от истински камъни със специално предназначение – да игнорират отрицателната енергия. Хората наистина не знаят, че тя е духовен човек. Нося ги тези гривни невинаги на ръката, но някъде до мен. Те балансираха енергията и определено мога да кажа, че моите съквартиранти ме обичаха. Леко минах, направо минах метър (смее се).

– Изключително много внимаваше в поведението си заради децата ти. Те доволни ли са от теб?

– Определено са доволни и ми казаха, че съм се представила достойно. Това ми беше целта – моите деца да не се срамуват от мен „ВИП брадър“ не е ПР кампания, а показва истината за виповете. Ако имах недостатъци, той нямаше да ме пожали и да не ги покаже. Най-големият ми грях се оказа, че имам добър апетит.

– Грях ли е човек да обича да си похапва?!

– За мен, да имаш добър апетит, значи, че си в добро здраве. Щом ти се яде – не се бой, добре си! Не наричам себе си чревоугодник, защото това е грях. Аз просто имам добър апетит. Радвам се, че най-отрицателната ми черта е моят апетит. Аз съм с фобия от затворени пространства, но във Вип „Брадър” се чувствах като в СПА център.

– Сега остана да възродиш кариерата си като преди години…

– В момента имам много слава, но не мога да я изям. При мен всичко е през призмата на яденето (смее се) Трябва да правя песни! Сега искам да запиша народна песен и след това чалга. Искам да покажа на хората, че мога да пея. Не мога да спра да пея и всяка секунда го правя. И съквартирантите ме обикнаха, защото им пеех. Любимата им песен е „Зайди, зайди“ и сега ще я направя с хубав аранжимент. След това мечтая да направя един проект с някои от топ изпълнителите в чалгата. Харесвам Анелия, Константин, Азис и т.н. По съвет на Тото искам да е с човек от моя жанр. Той каза, че е правил дует с Алисия, но феновете им са различни и не са имали ефект.

– Наистина ли мъжът ти не вярва в завръщането ти на сцената и той ли е главната причина да тънеш в забвение?

– Той не ме е спирал, но всеки път ми подрязваше крилата. Даже и сега, аз съм толкова заредена да правя нови проекти, а той ми вика: „Недей, няма смисъл“. Защо да няма смисъл?! Искам да пея до последния си дъх на тази земя. Всеки втори човек на улицата ми казва, че си е отворил сърцето за мен. От мен се иска да направя песен, за да завладея сърцата им.

– Подлагана ли си на физически или психологически тормоз от страна на твоя мъж?

– Бягам от агресията! В семейството си обаче не съм имала агресия. Мъжът ми е много интелигентен и не съм имала проблеми от такова естество. Имам случай, който не съм разказала, защото не искам да наранявам децата си. Някога, преди да стана известна, на 28 години, преживях една агресия. Преживях нещо фрапантно, което остави последици в мен и тогава получих клаустрофобия на база на това, че бях затворена в банята на един хотел.

– Разкажи ни малко за какво точно говориш…

– Тъкмо се бях върнала от Италия, където работех като певица с Димитър Йосифов. Тяхната италианска телевизия ми предложи кариера. Било е писано да стана известна някъде. Аз отказах и се върнах заради носталгията ми по България. Дойдох си с една обида, тъй като бяхме три български певици и три италианки, пеехме на техните събори. Там се отнасяха с пренебрежение към нас, защото сме българки. Избягах от там и ме беше хванала някаква депресия, непрекъснато плачех. Реших да отида при Ванга, заминах за Петрич и си ангажирах хотел. Беше много трудно да влезеш при нея. Питах рецепционистката кой може да ме уреди да влезна при Ванга. Тя извика един мъж, който я познаваше. Отведе ме и минах преди всички. Ванга ми каза: „Нема ти нищо, ке станеш певица“. Всичко ми каза. За паметта на Ванга не искам да говоря, но тя е знаела какво ще ми се случи малко по-късно, но не ме предупреди. Бог да я прости. За някои е светица, за други не. Направо ме хвърли в лапите на звяра. Отидох с този човек в хотела и нататък няма да разказвам… За мен остана травма това нещо и получих фобия от затворени пространства. Заради тази фобия не мога да отида в Америка, където ме чакат емигрантите и много искат да ме видят, защото обичат първите изпълнители. Хората щяха да видят, че съм добър човек още преди пет години, когато ме каниха пак от „ВИП брадър“, но заради тази фобия не се осмелявах. Благодарение на предаването хората разбраха каква съм и че в продължение на години са имали погрешна представа за моята личност. 30 години вече аз съм с фобия и не мога да преодолея нещото, което съм преживяла затворена в хотелската стая. Една позната ми каза, че има много добър хомеопат в България, който ти дава три дози хомеопатични продукти и спира да те е страх от затворени пространства. Ще го направя и отивам в Америка (смее се).

– Докато беше в къщата, се появи информация, че си забила 20-годишен любовник и често си търсила млади лъвчета…

– Да бе, направо се шашнах. Кога успях?! Няма никакъв шанс. Абсурд! Това е смешно. Но това са от този род публикации, които граничат с развинтената фантазия. Сега, понеже съм известна и някой се е чудил какво ще ми трябва, и се сетил за агънца, лъвчета или там както ги наричат. Решили са, че от това имам нужда. Това са сензации и хората не им вярват, защото ме опознаха. Каквато и лъжа да се напише вече за мен, хората ще знаят коя е истинската Сашка. Нещото, от което имам нужда и без което не мога, са децата. И в къщата единствено съм страдала от липсата им. Ако бяха при мен, можеха да ме оставят там да живея. Много усилия ми костваше, когато дъщеря ми дойде и влезе в къщата при една от последните ни мисии. Искам хората да знаят, че искам да работя и да започват да ме канят на участия.