ЦСКА схруска “Рилски спортист-2” с 91:54, остави гостите последни в “А” група – Запад

На снимката: Самоковци допуснаха 8-а загуба в 10 мача от началото на сезона.

 

Очакванията за дерби в двубоя между ЦСКА и “Рилски спортист-2” от 11-ия кръг на “А” група – Запад така и не се оправдаха, след като “армейците” потопиха гостуващия състав с внушителното 91:54. Победата бе трета за столичани в шампионата, докато самоковци регистрираха осмото си поражение от началото на сезона, което ги остави последни в дивизията.

Голям минус за “Рилецо” бе отсъствието в мача на звездата на отбора Мирослав Васов. Топреализаторът не попадна в групата за дуела, тъй като получи контузия часове преди сблъсъка в столичната зала “Румен Пейчев”. В негово отсъствие с диригентската палка се нагърби резервата Даниел Петров, на когото играта му потръгна и той се превърна в най-резултатния състезател за своите със 17 точки. Петров добави на сметката си и 5 борби и 2 асистенции, включително 3 тройки от 7 опита.

За съжаление обаче представителите на рилския град нямаха ден при изстрелите си от фаул линията, постигайки едва 41% успеваемост, а пък и взеха само 24 борби срещу 34 на съперника. Отделно от това малките “скиори” надиплиха невероятните 29 грешки, което предопредели рано-рано изхода на срещата.

В предпоследния си мач за годината “Рилски спортист-2” приема “Видабаскет”. Битката е в неделя (17 декември) от 17,00 часа в “Арена Самоков” при свободен вход.