Плувецът на „Вихрен“ Антъни Иванов е №1 за годината на Българската федерация по плувни спортове

 

Финалистът на 200 метра бътерфлай от световното първенство в Будапеща – Антъни Иванов, очаквано е плувец номер 1 на годината в класацията на Българската федерация по плувни спортове. Очаквано плувецът на „Вихрен“ (Сандански) отвя конкуренцията и е №1. Той попадна и сред десетте най-добри спортисти у нас за отиващата си година.

Втори и трети се нареждат Лъчезар Шумков от ПК “Спринт-София” и Александър Николов от ПСК “Черно море”. Награждаването на най-добрите състезатели за годината ще се проведе по време на откриването на Държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени на басейна на Спортната палата в град София на 18.12.2017 г. (вторник) от 17,40 часа.

В челната десетка влизат още:

  1. Габриела Георгиева КПС “ЦСКА” – 816 т.
  2. Йордан Янчев ПК “Сандански” – 797 т.
  3. Петър Божилов ПК “Омега-01” – 797 т.
  4. Любомир Епитропов КПС “Етър 2000” – 786 т.
  5. Диана Петкова ПК “Спринт” – 786 т.
  6. Венцислав Айдарски ПК “Вихрен” – 773 т.
  7. Бояна Томова КПС “Етър 2000” – 764 т.

За достойно представяне при плуването в открити води ще бъдат наградени състезателите: Венцислав Айдарски – 14-о място на Световното първенство за мъже и жени; Арсений Бекетов – 11-о място на Европейско първенство за младежи и девойки; Василики Кадоглу – 10-о място на Европейско първенство за младежи и девойки. В синхронното плуване за единадесетото място във финала на комбинираната програма на Европейското първенство за девойки в Белград ще бъде награден ансамбълът ни в състав: Александра Атанасова, Далия Пенкова, Деница Димова, Елица Даскалова, Йоанна Кирчева, Мария Миронова, Ния Атанасова, Ния Костадинова, Никол Атанасова и Радина Симова с личен треньор Галина Георгиева.