50-годишен шофьор припадна зад волана и блъсна дете

 

50-годишен шофьор е блъснал 12-годишно дете, след като е загубил съзнание зад волана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Инцидентът е станал вчера, около 14.50 ч., в добричкото село Карапелит.

50-годишният водач на лек автомобил „Ситроен” със силистренска регистрация е загубил съзнание по време на движение. Колата удря 12-годишно момиче и се спира в крайпътно дърво.

Детето е транспортирано в МБАЛ-Добрич и е оставено за лечение с охлузни рани, но без опасност за живота.

Пробите за алкохол и наркотици на припадналия шофьор са отрицателни. От полицията в Добрич допълниха, че причината за моментната загуба на съзнание не е установена, а произшествието е отработено по административен път.

По същото време вчера 63-годишна жена е била блъсната от 80-годишен шофьор на лек автомобил на пешеходна пътека в бургаския комплекс “Зорница”. Пешеходката е транспортирана в УМБАЛ-Бургас, където е установено, че е с фрактура на дясната подбедрица. Жената е оставена за лечение.

Двама са загинали и 13 души са ранени при станалите 14 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщават от МВР. В София са регистрирани една тежка и 127 леки пътнотранспортни произшествия с двама ранени.