Любен Шумарски от Благоевград изрови чисто ново ауди А3 под преспите в Банско, дава колата на сина си

 

Кметът Г. Икономов на откриването на зимния сезон: Вярвам, че скоро ще имаме втори лифт

86-год. талисман Асен Тренчев се спусна по трасето и раздаде подаръци на ски легендите Гедина и Жирардели

 

49-годишния благоевградчанин Любен Шумарски, собственик на магазин за автомобилни бои, изрови чисто нова и напълно безплатна лека кола „Ауди А3″ в популярната игра „Ловци на съкровища” на откриването на зимния сезон в Банско.

Рекорден брой мераклии – 400, се записаха в играта и ровиха в снега в търсене на автомобила. Късметлията сподели, че 17-годишният му син ще запише шофьорските курсове след спечелването на колата. В проведената за първи път игра „Открий златото в лифта” трима късметлии намериха златни монети. Други 200 души изтеглиха за награда ваучери за почерпка в популярно заведение в Банско, а 20 получиха награди от „Макс спорт”.

„Искаше ми се при официалния старт на зимен сезон 2017/2018 в Банско да обявя, че имаме одобрени промени в Плана за управление на НП „Пирин”, които да позволят изграждането на Втора кабинкова линия. Все пак вярвам, че това скоро ще бъде факт.

И въпреки това, Банско продължава да получава признания, както в страната, така и в чужбина. Многобройни са класациите, в които ски центъра е обявяван за най-предпочитана дестинация, многобройни са наградите, които нашите хотелиери получават за своята работа. Банско е фактор, Банско е любимо място за зимни спортове, и това е благодарение на всички, които работят в сферата на туризма в Банско.

Радвам се, че с нас бяха големите ски звезди Кристиян Гедина и петкратния световен призьор Марк Жирардели. Благодаря също на министъра на туризма, Николина Ангелкова, на министъра на спорта, Красен Кралев, и на началника на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов, Марияна Николова, затова че дойдоха специално за откриването на сезона в Банско. А на туристическия бранш желая страхотен сезон!”, заяви кметът Георги Икономов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев дойдоха в най-добрия зимен курорт, за да отправят своите благопожелания за старта за сезона. Специално за събитието вицепремиерът Валери Симеонов отправи поздравителен адрес, прочетен от неговия началник на кабинета Марияна Николова.

Писта „Алберто Томба” отново бе мястото, на което всички любители на ските имаха възможност да премерят сили, водени от петкратния носител на Световната купа и почетен гражданин на Банско – Марк Жирардели, и специалния гост на събитието, най-големия италиански спускач за всички времена Кристиан Гедина. Традиционен участник в състезанието бе и 86-годишният талисман на планинския курорт – банскалията Асен Тренчев. В завидна форма и с висок дух, той се спусна трасето и поднесе специални подаръци на ски легендите. Световноизвестната марка за часовници Hublot обяви партньорството си със ски зона „Банско”. В следващите три години в курорта ще има поставени 9 огромни часовника, които ще показват най-точното време на туристите.

Популярната поп-фолкизпълнителка Анелия бе последната приятна изненада за жителите и гостите на Банско. Нейните горещи изпълнения в зимната вечер разгорещиха кръвта на публиката на централния градски площад, а пищни фойерверки сложиха точката на празненствата.