Кулинарни майстори: Бисер Станоев от Самоков – цар на скарата

 

Бисер Станоев от Самоков – най-известният двойник на Силвестър Сталоун, се показа като един от най-сърцатите кулинари на 2017-а в региона. Той събра любимата си съпруга и приятели на весел пикник сред природата и ловко обръщаше сочни пилешки пържоли на скарата. За гарнитура пък имаше гриловани тиквички. Компанията си облиза пръстите със страхотния обяд, а семейство Станоеви обраха овациите за вкусно приготвената храна.

Предлагаме ви примерна рецепта за пържоли на скара:

Продукти:

– 400 г пилешко месо
– 1 лимон
– черен пипер
– сух босилек или друга подправка по желание
– 1 с.л. светъл соев сос
– 1 с.л. зехтин

Приготвяне:

  • Изтънете пържолите, като внимателно направите хоризонтален разрез почти до края и ги разтворете, за да се получи по-голяма пържола. Ако не успеете, просто направете от едната пържола 2 по-тънки.
  • Залейте обилно с лимонов сок, леко напръскайте със соев сос, наръсете с черен пипер и стрит босилек. (Вместо босилек може да се използва друга подправка.) Накрая добавете няколко капки зехтин. Така се обработват всички пържоли, като може да се редят една върху друга.
  • Завийте с фолио и оставете в хладилника. Най-добре за следващия ден.
  • Скарата се загрява на най-високата степен.
  • Месото се поставя и не се пипа поне 4 минути, може повече, зависи от силата на скарата.
  • Проверява се внимателно отстрани дали се отлепва, трябва да започне да образува тънка коричка по края. Чак тогава внимателно се обръща. Пече се още 4-6 минути.