На срещата с кмета Икономов присъстваха Христос Кириязакис, Флориан Мазиду, Йон Бежан, комисар Николай Хаджиев, Иван Попов и др.

Ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки, както и в района на ски зоната

Допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски части, започват да патрулират в Банско. Това стана ясно по време на информационна среща на представители на българските, румънските и гръцките органи на реда с кмета Георги Икономов. „За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е най-важният. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да е обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа”, заяви Икономов. От страна на Гърция в срещата участие взе полицейското аташе в посолството й в България –  Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъства консулът Флориан Мазиду, Йон Бежан – директор на Охранителна полиция, както и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха представени от директора на ОДМВР-Благоевград комисар Николай Хаджиев, придружен от началника на местното Районно управление Иван Попов.
Средно за активния зимен сезон в курорта ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение. Гръцките и румънските патрули пък се грижат за информираността на своите съграждани и им съдействат за спокойното преминаване на ваканцията.