Сензацията на “Рилски спортист” Биляна Дудова стана борец №2 на страната за 2017 г., Тарек Абдеслам №1 при мъжете, Иво Ангелов трети

 

Биляна Дудова20-годишната състезателка изпрати изключително успешен сезон

 

Състезателката на “Рилски спортист” Биляна Дудова спечели приза “Борец № 2 на страната” за 2017 г. от Българската федерация по борба.

20-годишната състезателка изпрати изключително успешен сезон, след като стана европейска шампионка в кат. до 55 кг на състоялия се през май форум на Стария континент в Нови Сад, Сърбия. Тогава, още 19-годишна, Дудова се наложи категорично на финала над Катерина Янушкевич от Беларус с 9:3 точки.

През август Биби остана на косъм от нов подвиг, като стигна до битка за бронза на световното първенство в Париж, но в крайна сметка остана четвърта.

Другият голям успех за дарованието на международна сцена бе третото място и бронзовият медал в по-горната категория – до 59 кг, на турнира за Гран при на Испания през юли. Още в началото на годината пък Дудова стана държавна шампионка за девойки в кат. до 59 кг в Горна Оряховица.

За борец № 1 на България за 2017 г. бе обявен стъпилият на европейския връх натурализиран египтянин Тарек Абдеслам, състезаващ се за Перник. Тройката оформи друг перничанин – сребърният медалист от “Евро 2017” Иво Ангелов.

Церемонията се състоя в столицата, а победителите получиха наградите си лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.