Над 200 пенсионери извиха буйни хора на коледно парти в Перник, кметът Церовска им пожела здраве и спокойствие

 

С кръшни български хора над 200 пенсионери с младежки дух от община Перник се веселиха на коледно тържество в Младежкия дом. Празникът на възрастните хора по традиция беше уважен от кмета Вяра Церовска и нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева.

Кметът Церовска поздрави празнуващите пенсионери

„Щастлива съм, че съм сред вас в навечерието на коледните и новогодишните празници. Тези дни от годината се превръщат в едни от най-хубавите, защото сме с любимите си хора. Желая ви от сърце здраве, усмивки, радост и обич в семейството. Желая ви верни приятели и спокойствие през новата година“, пожела кметът Вяра Церовска. Възрастните хора в лицето на председателя на общинската структура на пенсионерите Йордан Дичев изказаха специална благодарност за съдействието и топлото отношение на кмета. Те не скриха, че винаги, когато са я потърсили, тя им е помагала и е била до тях. „Благодарение на кмета през тази година бяха открити два нови пенсионерски клуба – в центъра на Перник и в Батановци“, посочи Дичев и каза, че в момента организациите са 21 и в тях членуват 1050 души.

„Побеляхме и остаряхме, но по дух сме млади и жизнени“, пошегуваха се пенсионерите. Те споделиха, че винаги през годините се събират редовно на празниците на сладка приказка и да се повеселят, защото това ги кара да се чувстват добре.