С 1000 лв. глобиха собственика на бензиностанцията в Самораново Николай Ганчев

Николай Ганчев

 

 

1000 лв. глоба налага Държавната агенция за метрологичен и технически надзор – София, на ,,Никстар груп” ЕООД, стопанисваща бензиностанцията в с. Самораново, съобщават от Районния съд в Дупница.

Ели Скоклева

Санкцията е за нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух (ЗЧАВ). Съдия Ели Скоклева е потвърдила като законосъобразно наказателно постановление от 24.06.2016 г., издадено от председателя на агенцията, с което на дружеството е наложена споменатата имуществена санкция. Собственикът и управител на фирмата Николай Ганчев е обжалвал наказателното постановление и има право да подаде жалба срещу решението на дупнишкия съд в 14-дневен срок пред Административен съд – Кюстендил.

От съда са установили, че на 17.11.2015 г. контролните органи по ЗЧАВ са извършили проверка в бензиностанцията, като краен разпространител на течно гориво – автомобилен бензин А 95Н. По безспорен начин е установен фактът, че в представената от обекта декларация ,,Никстар груп” ЕООД не е посочено като лице, на което е предоставено разпространението на въпросното течно гориво. Предвид установеното нарушение е наложена глобата.