Съветниците дават терен за нова Спешна помощ в Благоевград

Правилник за избора на омбудсман в община Благоевград ще бъде приоето на ОбС заседание на съветниците в Благоевград на 28 декември. Общинските съветници ще разгледат предложение за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград и Тарифата за конкретните размери на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Благоевград за 2018 год.

На предстоящото заседание на местния парламент ще бъдат приети още предложения относно определяне начина, конкретните количества и цената за продажба на дървесина, добита от горски територии-общинска собственост, откриване на процедура и провеждане на публичен търг за отдаване под наем на части от общински имоти за поставяне на рекламно-информационни елементи тип билборд с размери 3 х 4 м., както и предложение, относно членството на Община Благоевград в Организация за управление на Рило-Пирински туристически район.

Съветниците ще гласуват и две предложения по искане на Министерство на здравеопазването по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Първото предложение касае безвъзмездно учредяване право на строеж за реализацията на инвестиционен проект съвместно с Министерство на здравеопазването свързан с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешна медицинска помощ на територията на Благоевград.

В изпълнение на дейностите ще бъде изградено ново Спешно приемно отделение на МБАЛ- Благоевград. Второто предложение се отнася до учредяване безвъзмездно право на строеж върху общински имот за реализацията на инвестиционен проект по процедура „Подкрепа за деинституционализация на грижа за деца”, свързан с услугата „Център за специализирана здравно- социална грижа за деца с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи”, за изграждане на самостоятелна едноетажна сграда с прилежащо дворно място за обособяване на детска площадка с пряк достъп до сградата.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент.Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 21.12.2017г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

Последното заседание за 2017 година на Общински съвет – Благоевград  ще се проведе на 28 декември  2017 г. /четвъртък / от 09.30 ч. в зала „22-ри Септември.