“Виетнамско чудо” замества чувал лекарства, а струва стотинки, лекува нерви, настинка..

Това никой няма да ви го каже! Струва стотинки, а замества 1 чувал скъпи лекарства! Все още може да се намери в малки магазинчета и аптеки

Вероятно си спомняте „виетнамското чудо“ от 80-те години на миналия век. С него човек можеше да се избави от настинка до главоболие. Неслучайно го наричаха вълшебен балсам за всякакви видове болежки.
„Виетнамското чудо“ бе в метална кутийка с големината на монета. Тъй като бе лъскава, често привличаше погледите на децата.

Знаете ли, че е нужно съвсем малко количество „виетнамско чудо“, за да стимулирате чувствителните нервни окончания, да подобрите тонуса и кръвооросяването си?

Може би ще се изненадате да научите, че това вълшебно мазило се използва от ароматерапията за възстановяване на нарушения емоционален баланс
За целта е необходимо да нанесете съвсем малко количество от балсама върху слепоочията си и да го втриете посредством кръгови движения.

Ако пък ви измъчва главоболие, трябва просто да втриете малко количество от него върху веждите си. При настинка се намазва около синусите и отворите на носа.

Можете да използвате този мехлем и при схващания или болки. Просто го втрийте на мястото, където усещате болката.

Не на последно място „виетнамското чудо“ може да ви помогне да се преборите с досадните стрии. Втривайте от него в засегнатите участъци и само след няколко седмици ще забележите, че няма и следа от тези несъвършенства по кожата, пише socbg.com

И оше:

Оригиналното наименование на мехлема е “Виетнамска звезда”, което само по себе си подсказва, че най-напред той се произвежда във виетнамски заводи. Създателите на “виетнамското чудо” са учени от виетнамската фармакологична компания Danapha Pharmaceutical JSC. Виетнамското име на балсама е Cao Sao vàng, което се превежда от американските фармацевти като балсам “Златна звезда” и по-късно това наименование се заимства и в Съветския съюз. Първоначално мазилото не съдържа целителното евкалиптово масло – по-късното добавяне на съставката превръща препарата в истинско чудо.

В състава на оригиналния балсам влизат само вещества, които столетия наред се приемат в народната медицина от самите виетнамци. Факт е, че “виетнамското чудо” е сред лекарствените препарати, чиито изключителни лечебни свойства са признати от фармацевтите в цял свят. В състава на “Звездичка” влизат преди всичко ефирни масла на целебни растения, като не се допуска абсолютно никаква химия. Сред основните съставки на балсама са: карамфилово, евкалиптово и ментово масло, различни спомагателни вещества и ароматни треви.

В днешно време “Златна звезда” се използва в цели четири разновидности – под формата на гел, крем, течен балсам и молив за инхалация. Съставът на всички е един и същ – разликата е единствено в удобството при използване на различните разновидности на “виетнамското чудо”.

Мехлемът може да се използва само външно. Той се втрива на различни места от тялото в зависимост от оплакванията на пациента – главоболие, простудни заболявания, болки в гърба, гърдите и стомаха. “Златната звезда” лекува и много сериозни болести на опорно-двигателния апарат и кръвоносната система.

Преди всичко “виетнамското чудо” се използва при простудни заболявания. “Златната звезда” е отлично средство и за облекчаване при ухапвания от комари.

Трябва да се обърне специално внимание на факта, че е възможно при някои заболели “виетнамското чудо” да предизвика алергия./ kantora.eu