Крадци обраха жилището на сина на бившия шеф на УВЕКС Тодор Гикински в Сандански – Илия, през съседен апартамент

Тодор Гикински

 

Синът на бившия шеф на УВЕКС-Сандански Тодор Гикински – Илия, е станал жертва на обир в курортния град. Крадците, посетили дома на Илия, са действали като в екшън филм – те нахлули в жилището през необитаем апартамент в съседство.  Синът на Гикински не е бил в жилището си по време на грабежа. Семейството на потърпевшия очаква полицията да намери злосторниците. Според запознати с разследването синът на Гикински е ощетен с над 10 000 лв.

Припомняме, Тодор Гикински си намери работа като изпълнителен директор на ВиК-Добрич, след като напусна водното дружество в Сандански. След като зае новото си работно място, той заяви: „Откакто съм в Добрич, не е имало период от цяла седмица, в която някъде да няма вода.
В Сандански в първите години, когато започнах, имаше населени места, в които нямаше вода по два месеца. 14 години бяха управител на водното дружество в Сандански. И смея да твърдя, че от 10 години проблем с водата в този регион няма.
Що се отнася до Добрич – не ми е приятно, когато някой каже, че една седмица или десет дни е бил без вода. Това не се е случвало, откакто аз съм тук. Да, имаше аварии, извънредни ситуации. Може налягането да не е било както трябва, но десет дни без вода е пресилено твърдение”.