Наталия Еленкова и акордеонистът Бойко Дончев сложиха перуки на бурен купон в Овчарци, солистката спечели кафеварка от томболата

Самодейците за пореден път участваха в традиционната новогодишна томбола

 Камелия Ченкова дойде от Швейцария за банкета на ансамбъл „Горнополска песен”

Самодейците на Овчарци изпратиха старата и посрещнаха новата година с куп изяви и веселби. В навечерието на Коледа ансамбъл „Горнополска песен” участва в благотворителен концерт, организиран от общината и двете читалища в Сапарева баня, и празнува в механа в курорта, където изпълнителите на шопски фолклор пяха и танцуваха над 6 часа.

Ръководителката Радка Лазарова (първата вдясно) поздравява ансамбъла по време на банкета
Славеите от детската група имаха поле за изява с предимство, Камелия Ченкова (първата вляво) пътува от Швейцария, за да празнува с близките и приятелите в родината си

Поле за изява на микрофона на коледния купон с предимство имаха славеите от детската фолклорна група. 9-годишната Виолина Ракова, Паолина Ракова (10 г.), 11-годишните Християна Ачова и Ива Кацарева и малко по-големите от тях Кристияна Йорданова, Йоанна Славова, Венислава Ранова, Валентин Ранов и Валентина Терзийска за пореден път събраха аплодисментите с песни, донесли им през годината награди и отличия от престижни фестивали като „Слънце иде” – с. Дрен, където са класирани на второ място, и „Златен прах” в Челопеч, на който завоюваха трето място и 300 лв. парична награда.

Наталия Еленкова с наградата от коледната томбола
Моменти от коледния купон

Атракцията на тържеството бяха солистката Наталия Еленкова и акордеонистът Бойко Дончев, които освен с изпълненията си впечатлиха с чувство за хумор и перуките, които използваха, за да повишат градуса на настроението. С приятелите си празнува и сапаревобанката Камелия Ченкова – бивша самодейка в ансамбъла, която от 3 г. живее в Швейцария. Тържеството не пропуснаха и вторият акордеонист Иван Баничарски и съпругата му Илонка Баничарска от Благоевград.

Бойко Дончев

На 26 декември в центъра на Овчарци бяха раздадени наградите от традиционната коледна томбола, провела се за четвърта поредна година. Голямата награда от томболата, в която се включиха 200 души, грабна Наталия Еленкова. Солистката си тръгна с кафеварка. Деветокласникът Християн Джаджаров спечели ютия, глинено гърне и машинка за подстригване, а Иво Куйов – фритюрник. Спечелените награди раздаде земеделският производител Георги Грошков, влязъл в ролята на Дядо Коледа.

В края на 2017 и първите дни на 2018 г. самодейците бяха в национален ефир. На 26 декември формация показа таланта си пред Bulgaria ON AIR, чийто екип бе заснел предаване с участието на „Горнополска песен”. На 1 януари певиците Наталия Еленкова, Гюнка Ракова и Радка Джаджарова поздравиха зрителите на БНТ -2, а ръководителката на ансамбъла и библиотекар в читалището Радка Лазарова даде интервю.