Кметовете Котев, Бръчков, Икономов… подкрепиха 2000 протестиращи за втори лифт в Банско, затвориха Е-79

Хората издигнаха лозунги: „Вън зелените паразити от България“, градоначалникът на Банско: Следващият протест е в София на 11 януари

 

Протестиращи затвориха главен път Е-79 при разклона за Банско край Симитли след призива на кмета на Банско Георги Икономов да се направи контрапротест на действията на еколозите. Протестът е в подкрепа изграждането на втори лифт в Банско.

На място са се събрали около 2000 души, подкрепени са от кмета на Банско – Георги Икономов, кмета на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, кмета на Струмяни – Емил Илиев, кмета на Петрич – Димитър Бръчков, кмета на Сандански – Кирил Котев, кмета на Симитли – Апостол Апостолов и кмета на Гърмен Минка Капитанова. На място присъстват и народните представители Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и Атанас Стоянов. Заради блокадата са се образували колони от автомобили и в двете посоки на главен път Е-79. Полицейското присъствие в района е засилено, казаха очевидци.

Протестиращите издигнаха лозунги в подкрепа на правителственото решение за парк „Пирин”. На един от транспарантите призоваха „Вън зелените паразити от България“.

Кметът на Банско Икономов приветства правителственото решение и каза: „Много сме и следващият протест ще е в София на 11 януари“, обяви той.