Раздават ваучерите за храна в ТЕЦ “Бобов дол” за септември

Ивайло Димитров

Лидерът на „Подкрепа” в предприятието Ивайло Димитров: Бавят ги с 3 месеца, имаме да получаваме за октомври, ноември и декември

Изп. директор Емил Христов: Няма забавяне

Емил Христов

Ваучерите за храна за м. септември на 2017 г. раздават в ТЕЦ “Бобов дол” ЕАД днес (5.12.). Служители в централата обаче подчертаха, че осигуряването на социалните придобивки се забавя. „Днес докараха ваучери и хората си ги получават, има опашки. Като цяло ваучерите се забавят с 3 месеца, имаме да получаваме за октомври, ноември и декември. Не знаем кога ще ги изплатят, тъй като от 2 г., след масовия протест в предприятието, изп. директор Емил Христов отказва да разговаря с нас. Диалог няма”, каза председателят на браншовия синдикат на КТ „Подкрепа” в дружеството Ивайло Димитров. От професионалния съюз са категорични, че причината за забавянето не е в липсата на средства. „Проблемът не е финансов. Централата работи на пълен капацитет. Нон стоп работят два блока, плюс един студен резерв”, допълни Димитров.

Изп. директор Емил Христов е категоричен, че ваучерите се плащат в срок. „Плащаме ги в момента, няма забавяне”, каза Христов по телефона в отговор на въпроси на „Вяра”.

Както сме писали, ваучерите за храна в ТЕЦ-а са в размер на 5 лв. на ден. В момента в централата работят около 850 души.